مقالات

سرور چیست و انواع آن

معرفی سرور و انواع مختلف آنها از نظر ارتباطی و کاربرد

سرور در زبان فارسی به معنی سرویس ­دهنده است. اما در پاسخ به سوال سرور چیست باید گفت که کامپیوتری است که همیشه روشن و قدرتمند است که کاربران در زمان ­های مختلف، از آن انتظار پاسخ به درخواست­ های خود را دارند. تاریخچه سرورها از سال 1981 تا به الان ثبت شده است. زمانی که دسترسی به سرور فقط در محدوده یک شبکه باشد، آن را سرور شبکه می نامند. یعنی تمامی کامپیوترهای موجود در شبکه، از سرور فرمان می گیرند و نیازهای تحت شبکه خود را به کمک آن تامین می کنند. حال اگر گستره این شبکه را بیشتر و تشکیل شده از تمام کامپیوترهایی که از طریق اینترنت به هم وصل شده ­اند بدانیم، با گروه بسیار بزرگی از کامپیوترهای همیشه روشن و در دسترس از طریق اینترنت، روبرو هستیم.

خرید سرور اچ پی ای
برای کسب اطلاعات بیشتر از خرید سرور اچ پی ای با بهترین کیفیت کلیک کنید
سرور اچ پی ای

سرور چیست

یک کامپیوتر خانگی نیز که سیستم­ های دیگر به آن متصل هستند و خدمات دریافت می کنند، یک سرور محسوب می شود. در اصل تنها تفاوت آن با دیگر کامپیوترهای خانگی امکان اتصال آن به شبکه و ارائه خدمات به دیگر سیستم­ ها است. این کار به کمک تنظیمات و برنامه­ هایی که بر روی آن پیاده شده­ اند امکان­ پذیر است.  همچنین سیستم­ های که سیستم­ هایی که تحت شبکه به شکل خدمات ارائه می دهند، سرویس ­دهنده یا سرور نامیده می شوند. در نتیجه شبکه جهانی اینترنت بر پایه میلیون­ ها سرویس­ دهنده و سرویس گیرنده شکل گرفته است که روز به روز به تعداد آنها افزوده می شود. این یک پاسخی برای سوال سرور چیست می باشد. در ادامه با انواع سرورهای از لحاظ ارتباطی آشنا می شویم.

سرور چیست

انواع سرورها از نظر ارتباطی

حال که دانستیم که سرور چیست، در رابطه با انواع آن صحبت می کنیم. اگر سرور وظیفه ارائه خدمات را تنها به سیستم­ های محدودی داشته باشد، به آن سرور تحت شبکه گفته می شود. درنتیجه این سرورها تنها در یک شبکه داخلی و خصوصی فعال هستند. پس سیستم ­های موجود در این شبکه توسط این سرور مدیریت می شوند و نیازها و سرویس­ های خود را دریافت می کنند. این سرورها عموما برای مجموعه­ های اداری و شرکت­ ها استفاده می شوند. به طور مثال عموما دانشگاه ­ها، از شبکه داخلی جهت ارائه خدمات مختلف به کارمندان و دانشجویان خود استفاده می کنند. همچنین در گیم­نت ها عموما یک سیستم به عنوان سرور در شبکه داخلی عمل می کند.

از طرفی اگر سرورهای یک شبکه از طریق شبکه جهانی اینترنت با دیگر سیستم ­های ارتباط برقرار کند، به آنها سرورهای اینترنتی گفته می شود. سرورهای اینترنتی در حقیقت ابر رایانه ­هایی قدرتمند و همیشه روشن هستند که در تمام طول روز در حال خدمات­ رسانی می باشند. سرورهای اینترنتی از نظر عملکرد و نوع به دسته­ های متفاوتی تقسیم ­بندی می شوند. می توان گفت که مهم­ترین ویژگی و فاکتور سرورهای اینترنتی امنیت و پایداری آنها است.

انواع سرورها از نظر ارتباطی

انواع سرورها از نظر کاربرد

سرورها انواع متفاوتی دارند که هر کدام از آنها برای کاربردی به خصوص ایجاد شده است. این سرورها کارهای مختلفی را انجام می دهند از جمله خدمات ایمیل، ویدئو، میزبانی وب سایت ­ها و غیره برخی از پرکاربردترین نوع سرورها از لحاظ کاربرد عبارتند از:

File Server: از این سرورها جهت ذخیره فایل­ ها استفاده می شود و وظیفه دارند که این اطلاعات را از طریق شبکه در اختیار کلاینت­ ها قرار دهند. این سرورها قدیمی­ترین و پای­ه ای ترین سرورهای استفاده شده در حوزه شبکه هستند.

Game Server: یک سرور بازی، سروری می باشد که تمام وقایع در یک بازی ویدیویی چند نفره در آن رخ می دهد. افرادی که قصد دارند به صورت چند نفره بازی کنند باید به یکی از این گیم سرورها متصل شوند. گیم سرورها به دو دسته گیم سرورهای اینترنتی و گیم سرورهای شبکه داخلی تقسیم می شوند.

Database Server: سرور پایگاه داده به سروری گفته می شود که پایگاه داده ­ای را که کلاینت­ ها یا سیستم­ های تحت شبکه از آن استفاده می کنند، در اختیارش قرار می دهد، تمامی اطلاعات دیتابیس در این سرور به ذخیره­ سازی و پردازش می شود.

Application Server: این سرور نوع خاصی از سرور پایگاه داده می باشد، با این تفاوت که نرم افزاری هم که کلاینت­­ ها از آن استفاده می کنند مانند دیتابیس در سرور نصب شده است.

Web Server: از سرورهای وب برای میزبانی سایت­ ها استفاده می شود. این سرورها وظیفه دارند که داده­ های مربوط به یک سایت را ذخیره می کند و سپس به مرورگر وب کاربران در سراسر شبکه وب ارسال کنند.

Mail Server: همانطور که نام این سرورها مشخص است هدف از ایجاد و بکارگیری آنها ارسال ایمیل به کاربران است. ایمیل سرورها برای مدیریت کارهای مربوط به ایمیل­ ها از سرورهای ایمیل یا We mail  استفاده می کنند.

Proxy Server: از این سرور به عنوان یک رابط بین سرور اصلی و کلاینت استفاده می شود. روش کار این سرورها مانند وی­ پی ­ان ­های شخصی است. یعنی پس از این که این سرور اطلاعات را بررسی کرد، آنها را به سرور اصلی انتقال می دهد.

Audio/video Server: این سرورها محتوای چند رسانه­ ای را برای وب سایت­ ها فراهم می کنند و به کاربران اجازه می دهند که محتوای چند رسانه­ ای را پخش و یا دریافت کنند.

این ها انواع سرورها می باشند که در رسیدن به پاسخ “سرور چیست” نیز به شما کمک می کند.

استوریج اچ پی ای به دلیل تنوع مناسب و فضای ذخیره سازی خوبی که دارد زمینه را برای دسترسی سریع و مدیریت آسان اطلاعات فراهم می کند و تفاوت قیمت استوریج اچ پی ای و تفاوت قیمت ذخیره ساز کیونپ با توجه به نوع استفاده می باشد .

تفاوت سرورها با کامپیوترهای معمولی

 حال که پاسخ سوال سرور چیست، و همچنین انواع آن را متوجه شدید، مناسب است به تفاوت سرورها و کامپیوترهای معمولی بپردازیم. سروهای حرفه ای از ابعاد مختلفی با کامپیوترهای خانگی و معمولی تفاوت دارند. به صورت کلی برخی از این تفاوت­ ها عبارتند از:

  • سرورها در طول شبانه روز، کامل روشن و در دسترس هستند.
  • سخت افزارهایی که برای سرورها استفاده می شوند، با سیستم­ های خانگی متفاوت هستند.
  • سرورها احتیاج به ابزارهای کنترلی از جمله موس و کیبورد ندارند.
  • برای پیشگیری از به خطر افتادن امنیت سرورها، از آنها در محل­ هایی به نام دیتاسنتر نگهداری میشود.
  • معمولا سرورها در محفظه ­های خاصی نگهداری می شوند که به آنها رک می گویند.

می توان گفت که در میان تمامی سرورها، سرور اچ پی، از جمله سرورهای با کیفیت می باشد و شما با خرید سرور اچ پی ای و خرید استوریج اچ پی ای میتوانید، به روند کسب و کارتان کمک کنید.

تفاوت سرورها با کامپیوترهای معمولی

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

Telegram
LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Twitter
سبد خرید
قیمت محصولات تکسان بدون در نظر گرفتن مالیات درج شده است. مبلغ ارزش افزوده هنگام پرداخت محاسبه می گردد.

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

اینستاگرام واتس آپ واتس آپ تلگرام